Archimedec Loopfietsen

Adres: Fluitersdreef 8 6871 LP RENKUM
Telefoon: 0317 - 31 68 36
Mobiel: 06-25036718

EEN WELDAAD OP WIELEN

In ons land leven zo'n kleine half miljoen mensen die op één of andere manier een loophandicap hebben. Wandelstok, kruk, rollator, trippelstoel, rolstoel en elektrisch scootertje bieden in een groot aantal gevallen weliswaar een zeker soelaas, maar geven lang niet altijd de gewenste oplossing. Vaak ontlasten kruk en rollator de gewrichten niet voldoende van het eigen lichaamsgewicht, terwijl anderzijds de rolstoel of de scooter 'a bridge too far' is. Kortom, goede raad was duur.
Vooral loopgehandicapten die een goed evenwichtsvermogen hebben, goed hun balans kunnen houden en eventueel zelfs nog fietsen, konden tot voor kort zowel binnen als buiten het bestaande hulpmiddelenpakket nauwelijks iets van hun gading vinden. Gelukkig is er de 'Rolling Dutchman' op de markt.
De 'Rolling Dutchman' is een verplaatsingshulpmiddel - op twee wielen, en is een doorontwikkeling van de vele apparaten die sinds Leonardo da Vinci de afgelopen honderden jaren het licht hebben gezien. De 'Rolling Dutchman' heeft vanwege zijn - via het zadel - meedraaiende voor- en achterwielen een grote wendbaarheid gekregen, waardoor het overal te gebruiken is; zowel binnenshuis -manoeuvrerend rond tafels en stoelen - alwel op kantoor in werkplaats of magazijn. Daarnaast is de 'Rolling Dutchman' uitermate geschikt voor het maken van wandelingen, om te winkelen, dan wel tentoonstellingen of musea te bezoeken.
En reken maar dat een getrainde 'Rollende Hollander' snel is. Met gemak haalt hij zo'n 9 tot 12 km per uur.

WAAROM EEN 'ROLLING DUTCHMAN'

Alle enthousiaste gebruikers koesteren hetzelfde ideaal; namelijk zo lang mogelijk onafhankelijk blijven. Waardoor een eventueel dreigend sociaal isolement voorkomen kan worden. Onafhankelijkheid begint immers met het verwerven van de eigen bewegingsvrijheid. Met behulp van de 'Rolling Dutchman' is men in staat de nog aanwezige vitaliteit beter te benutten, terwijl de actieve zitloopbeweging ervoor zorgt dat vooral de been- en rugspieren getraind worden, zonder dat de gewrichten al te zeer worden belast. 70% Tot 80% van het lichaamsgewicht wordt immers door de 'Rolling Dutchman' gedragen. De actieradius wordt daardoor vele malen vergroot.

WIE ZIJN DE 'ROLLERS'?

1. De 'Rollers' vormen een bonte groep mensen - zeg tussen de 8 en 80 jaar - die lijden aan: gewrichtsproblematiek aan voeten, knieën en heupen (bijv. reuma, arthrosis, heupdysplasie, ouderdomsslijtage), ademnood (longemfyseem, astma), een hartkwaal (decompensatio cordis), osteoporose, bechterev, boulimia, gonarthrose, venetrombose, spierreuma, postpolio scoliose, stralingsziekte als gevolg van ca.-behandelingen, botontkalking, sportblessures en andersoortige traumata en derhalve voor kortere of langere tijd hun benen niet kunnen of mogen belasten.
2. De ARBO-verplaatsingshulpmiddel ook wel ARBO-BIKE genoemd, is uitermate geschikt voor het gebruik op luchthavens (Schiphol), beurzen, in bedrijfshallen, ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingscentra, gemeentehuizen, dus overal waar de te belopen afstanden te groot worden om snel te kunnen worden overbrugd. De ARBO-BIKE is zeer wendbaar en relatief snel (9 - 15 KM per uur) , past bijna in elke lift en kan in voorkomende gevallen onder de arm de trap opgedragen worden (het gewicht ligt tussen de 10 en 15 KG). De te vervoeren goederen of documenten kunnen in het mandje dan wel lessenaar of bagagerek dat aan het stuur is gemonteerd worden gelegd. Ook is het mogelijk een boodschappenwagentje achter de ARBO-BIKE te koppelen. Een solide standaard houdt tijdens het parkeren de ARBO-BIKE kaarsrecht overeind. De energie-, tijd-, en arbeidsbesparing voor werknemers die veel en lang moeten lopen en staan is aanzienlijk.

WAAR MAG DE 'ROLLING DUTCHMAN' KOMEN?

De 'Rolling Dutchman' mag overal komen. Het is immers een loophulp in de zin der wet. De 'Rolling Dutchman' is welkom in bus, trein, tram, vliegtuig en boot, en kan, meegenomen in de auto, gemakkelijk een plaatsje vinden achter de vóórstoelen of in de kofferruimte. Met de 'Rolling Dutchman' loopt men winkels in en uit, zitloopt een restaurant binnen en geniet al zittend op de zelf meegebrachte 'stoel' van de Nachtwacht in het Rijksmuseum.

VERGOEDING

Op medische indicatie komt de 'Rolling Dutchman' voor vergoeding in aanmerking, bijv. via de zorgverzekeraar, WMO, UWV, werkgever of anderszins. Dit verplaatsingshulpmiddel
wordt in deze gevallen in bruikleen verstrekt.

ZELF AANSCHAFFEN

Wanneer men geen rompslomp wil met uitkerende instanties, kan men natuurlijk ook overwegen de 'Rolling Dutchman' zelf aan te schaffen. Regelmatig komen er occasions beschikbaar die qua maatvoering uiteraard moeten passen bij o.m. lengte en lichaamsgewicht van de betrokken belanghebbende. Bel, fax of E-mail naar archimedec@rollingdutchman.nl als u interesse heeft.

ALGEMENE INFORMATIE x

De 'Rolling Dutchman' wordt geleverd in de kleuren: engels rood, bronsgroen en ultramarijn blauw, terwijl de kinderversie desgewenst in fantasiekleuren wordt uitgevoerd. Natuurlijk kunt u de fiets ook tegen meerprijs in een andere kleur laten uitvoeren.
Om medisch-ergonomische redenen wordt de 'Rolling Dutchman' over het algemeen voorzien van zadellift en hydraulische remmen in een prijsklasse tussen de 2600 en 3000 euro, hoewel er ook eenvoudiger uitvoeringen denkbaar zijn. De 'Rolling Dutchman' is 100 tot 115 cm lang, ca. 12 - 15 cm breed en weegt tussen de  10 en14 kg.

Reparaties van reeds in het verleden geleverde Rolling Dutchmans kunnen onverkort plaats vinden.

Producent en leverancier

Archimedec Loopfietsen

Adres: Fluitersdreef 8 6871 LP RENKUM
Telefoon: 0317 - 31 68 36
Mobiel: 06-25036718
Fax: 0317 - 31 29 22
Email: archimedec@rollingdutchman.nl